Warning: Creating default object from empty value in /storage/content/37/149037/thomaslander.com/public_html/wp-content/themes/origin/library/functions/core.php on line 32 Sångpedagogen

Sångpedagogen

Sedan 10 år tillbaka undervisar jag regelbundet. Det är en stor glädje för mig att förmedla vidare all den kunskap som jag har fått under 33 års utbildning och professionellt sjungande. Jag ger eleven verktyg som främjar ett självständigt arbetssätt. Det betyder att jag är en informationskälla samtidigt som jag blir elevens spegel och mentor.

Jag har själv studerat för bl.a. Elisabeth Schwarzkopf, Nicolai Gedda, Ingvar Wixell, Erik Saedén och Torbjörn Lilliequist. Detta tillsammans med min egen artistiska och pedagogiska erfarenheter ger mig en bred bas i min undervisning.

Jag besitter en stor repertoarkännedom inom opera, konsert och sakral musik. Detta inkluderar olika stilar, tidsepoker och musikaliska former såsom arior, recitativ, ensembler och romans. Eleven får därigenom en omfattande kunskapskälla att ta del av.

För mig är det viktigaste att få till stånd en öppen kommunikation med eleven. Det är bara genom förtroende och tillit som vi kan få ett riktigt värdefullt samarbete med framgångsrika resultat.

För nuvarande är jag anställd på Stockholm Operastudio/Kulturama  samt återkommande gästlärare vid bl.a. Birkagårdens folkhögskola. Jag undervisar i sångteknik, interpretation, recitativ samt vokalregi. På dessa skolor har jag även arbetat med regi i olika produktioner. Från hösten 2013 undervisar jag  sång på Operahögskolan i Stockholm.